Schoolgids

Basisschool de Den is een katholieke school in het dorp Mheer in een rustige, natuurrijke en veilige omgeving binnen het Zuid-Limburgse Mergelland. Onze leerlingen komen uit verschillende dorpen; o.a. Mheer, Noorbeek, Banholt, Slenaken en de gehuchten daaromheen.

Basisschool de Den is een onderdeel van Kindcentrum de Den dat gelegen is aan de aan de Burgemeester Beckersweg 45 in Mheer.  In het Kindcentrum maakt de basisschool gebruik van 7 groepslokalen, het jongers kindplein, het oudere kindplein, een directiekamer, een orthotheek waar de Interne Begeleider werkt, een kopieerruimte en de docentenkamer. Lichamelijke oefening wordt gegeven in de sportzaal van de Gemeente Eijsden – Margraten. Deze sportzaal ligt tegenover ons schoolgebouw. Naast de basisschool zijn ook peuterspeelzaal de Den, BSO de Den en In Harmony onderdeel van Kindcentrum de Den.

Onze visie als basisschool de Den:
‘Ik heb vertrouwen in mezelf en in jou’
‘Ik denk mee en ik tel mee’
‘Ik kan leren en ik wil leren’

In het onderwijs en de omgang met kinderen staat deze visie voorop. Dit zult u ook terug zien in onze manier van werken met en voor de kinderen. Onze missie is om leerlingen les te geven en te begeleiden bij het ontwikkelen van kennis, vaardigheden en attitudes, zodat ze op een goede manier kunnen doorstromen naar het vervolgonderwijs en kunnen uitgroeien tot een volwassene die zelfstandig in het leven staat, zichzelf kan redden in de maatschappij, zelf beslissingen wil en kan nemen en de consequenties daarvan kan aanvaarden. Iemand die zichzelf en anderen accepteert. Basisschool de Den is een bijzondere school, waar katholieke waarden en tradities de grondslag van de school en de uitgangspunten van het onderwijs vormen. Vanuit deze basis staan we open voor kinderen en ouders met andere levensbeschouwingen.